HEM ger The Phantom of the Opera en fyra

Foto: Pressbild Foto: Pressbild

En dag på jobbet.
En ganska bra dag på jobbet.
Peter Jöback (The Phantom of the Opera) och Emmi Ghristensson (Christine Daaé) gav ett fullsatt Cirkus valuta för pengarna - men inte mer.


Fantastisk dekor, fantastisk kostym, fantastisk musik... ja, det mesta får full pott i betyg av den här uppsättningen av The Phantom of the Opera, den svenska versionen.
Huvudkaraktärerna Peter Jöback (The Phantom of the Opera) och Emmi Ghristensson (Christine Daaé) bjöd så klart på skönsång, men det kändes som en dag på jobbet... det bjöd inte på det där lilla extra.

Första akten, som innehöll bland annat superhitsen "The Phantom of the Opera" och "The Music of the Night", lyfte sig inte önskvärt - trots magi från orkester, kostym, dansare, körer och dekor. Det mest spektakuella var förmodligen att takkronan tog sig en svindlande tur ut från scenen, över publiken till taket - men den som kan sin Fantomen vet också att det kommer hända.

Andra halvlek höll däremot världsklass rakt igenom. Fart, klass på sången... ja, allt...
Troligen hade ensemblen i pausen pratat sig samman för att öka laddningen inför andra akten.
Till och med Peter Jöback höll onormalt låg klass i första rundan, men visade sig från sitt sanna jag i akt två.

Snart spelas den sista föreställningen av den här upplagan av "The Phantom of the Opera" tillsammans med Peter Jöback (The Phantom of the Opera) och Emmi Ghristensson (Christine Daaé) på Cirkus i Stockholm.
Du som inte sett den har gått miste om något.
Hammarö Event och Medias (HEM) Dennis Johansson Hall ger musikalen en fyra av fem i betyg, det blev ingen femma på grund av första akten - och möjligen på grund av Cirkus oförmåga att planera... gör fler damtoaletter till liknande arenor, så hinner även kvinnorna få ett glas vin i pausen istället för att stå i 30 meter lång toakö. Herrarna hade lika stor toalett, det behöver inte vi herrar... vi klarar oss gott med tre toaletter och ett antal enkla pisoarer.

Betyg: HEM HEM HEM HEM

Dennis Johansson Hall

Cirkus 7 maj 2017

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln